sâmbătă, mai 10, 2008
"-Cred ca mandria,interveni Mary, care era intotdeauna multumita de profunzimea reactiilor sale, este un dintre cele mai intalnite slabiciuni. Tot ce am citit pana acum m.a dus la concluzia ca este, intr-adevar, o trasatura comuna, ca insasi natura umana ne poarta spre o astfel de de pornire, si sunt foarte putini aceia dintre noi care sa nu aiba un sentiment de automultumire, gandindu-se la propriile calitati fie ele reale, sau imaginare. Orgoliul si mandira sunt lucruri diferite, desi de cele mai multe ori aceste cuvinte sunt tratate drept sinonime. O persoana poate fi mandra, fara sa aiba pic de orgoliu. Mandria se raporteaza mai degraba la propria parere despre sine, in vreme ce orgoliul este legat de modul in care dorim sa fim vazuti de ceilalti."

"-Este probabil indicat, replica Charlotte, sa ai o purtare retinuta in publica in astfel de situatii. O purtare excesiv de prudenta iti poate aduce in schimb dezavantaje. Daca o femeie isi ascunde cu pricepere afectiunea fata de cel pe care il iubeste, pierde sansa de a-l atrage, iar faptul ca ceilalti nu au aflat nimic va fi o slaba consolare. Exista o doza considerabila de recunostinta ori vanitate in orice forma de atasament, si nu e recomandabil sa te lasi in voia lor. Putem incepe cu totii fara ajutor- o usoara preferinta e deja un lucru obisnuit. Putini sunt insa aceia dintre noi care au puterea de a se indragosti fara sa primeasca o incurajare. In noua cazuri din zece, s.ar cuveni ca o femeie sa arate mai multa afectiune decat simte."

"-Ah!Desigur, striga sustinatoarea luyi cu incredere, nimeni nu poate fi considerat cu adevarat desavrasit, daca nu depaseste cu mult calitattile intalnite in mod frecvent. O femeie trebuie sa aiba vaste cunostinte de muyzica, pictura, sa stie sa cante si sa danseze si sa cunoasca limbi straine, pentru a merita un asemenea atribut; in plus, ar trebui sa aiba un anumit in felul in care merge, in tonul vocii si in maniera de explimare, altminteri nu merita nici pe jumatate sa fie considerata astefl."

Lucruri foarte adevarate care sunt luate in seama prea putin.
atat am avut de zis pe ziua de azi:)

Niciun comentariu: