duminică, februarie 07, 2010

E ca si cum ai compara un mar cu o para. O carte de bucate si un dictionar de franceza. Un caine si o pisica. Unii spun ca totul e de fapt apa si ulei. Altii spun ca se potrivesc perfect, precum un surub c-o piulita.
Eu spun doar ca sunt acelasi aluat, framantat de maini diferite, copt in alt cuptor, la alta temperatura. Dar totusi..sunt acelasi aluat.
Cu bune, cu rele.
Sa revin la comparatie. Luam un mar si o para. M-ati intreba ce legatura au? Pai nu au aproape niciuna. Marul e rosu, galben, verde, poate albastru... para e mereu verzui-galbuie sau roz. Marul e rotund cu colturi, para e ca ... o para. Dar sunt fructe.
In cartea de bucata inveti cum sa compui un tablou, cum sa asezi subiectul si cum sa folosesti lumina. In dictionarul de franceza citesti despre teoria chibritului. Nu au nimic in comun. In afara de faptul ca amandoua au coperta, au litere, ba chiar au si pagini.
Dar cea mai buna comparatie... soarecele si pisica. Pai de ce? Pai pentru ca nu pot exista unul fara celalalt. Arata-mi un soricel caruia nu ii place sa enerveze pisica, sau o matza care nu a pus laba in viata ei pe un urecheat. Nu exista asa ceva.
Eh cam asa sunt si sexele astea. Initial au in comun doar cele doua maini, picioarele, eventual ochii si alte chestii din astea neinteresante. Dar pe urma... apar sentimentele. Care ii apropie, ii leaga, le ofera ocazia de a avea atatea lucruri in comun, lucruri pe care nici ei nu stiau ca le au. Descopera calitati si defecte de care habar nu aveau, se descopera pe sine si pe cel de langa.
Dar se presupune ca vorbea despre diferente. Normal..diferente sunt nu numai intre sexul frumos si cel...masculin [??] ci si intre cele de acelasi fel. Si femile se paruiesc, si barbatii isi sparg beri in cap. Normal ca sunt diferente. Diferente de "mie imi place cum imi sta cu bluza asta" - "mie mi se pare ca te face mai grasa decat esti de fapt" dar asta e. Asta e viata.

Am glumit... serios vorbind acum. Nu vad lumea asta fara diferentele intre sexe. Viata nu ar mai avea acelasi piper. Asta este farmecul... diferentele care ne apropie.

5 comentarii:

Bubu spunea...

iti iau un kil de mere si unu de pere :-*

Makü spunea...

diferentele oricum sunt numai de forma.....mai ales acum cand barbatii devin ceva mai feminini, iar femeile mai masculine.....tragem spre androgin...parerea mea.....

5 arome de depresie spunea...

iaai..topicul meu
:X
:P
acuma..tu ai dreptate
si cei de mai sus au
dar totusi se face diferenta mai ales in job-uri si asta pentru ca o femeie ajunge sa munceasca mai mult [program ,,peste program] decat un barbat si i se interzic anumite drepturi pe care le-au castigat femeile in lupta si revolta..

absurd spunea...

cred ca e doar o diferenta genetica...atat.

Theodora spunea...

mai corect Ying& Yang.