luni, februarie 02, 2009

De ce iubi[ti]m Femeile?


"Pentru ca au sani rotunzi, cu gurgulie care se ridica prin bluza cand le e frig, pentru ca eu fundul mare si grasut, pentru ca au fete cu trasaturi dulci ca ale copiilor, pentru ca au buze pline, dinti decenti si limbi de care nu ti-e sila. Pentru ca nu miros a transpiratie sau a tutun prost si nu asuda pe buza superioara. Pentru ca le zambesc copiilor mici care trec pe langa ele.[...] Pentru ca in pat sunt indraznete si inventive nu din perversitate, si ca sa-ti arate ca te iubesc."
Cam asa ar suna un pasaj al lui Mircea Cartarescu din "De ce iubim femeile". Bineinteles, astea sunt aspecte firesti, dar nu generale. Aceasta este parerea lui, despre femei in general, o parere care si-a format-o din contactul cu anumite reprezentante ale sexului frumos. Acuma, nu stiu cata dreptate are; eu privesc lumea prin prisma unei femei, barbatii stiu mai bine.
Dar sa revenim la subiect. O sa vorbesc despre asta, in opinia mea. Iubiti femeile pentru simplul fapt ca sunt femei, ca fac lucruri care nu le puteti intelege, care pentru voi sunt revoltatoare, inutile, pentru ca pentru voi sunt niste lucruri anormale, pe cand pentru ele, e ceva absolut normal. Poate nu le iubiti pentru sanii lor, pentru ca aveti o gaura in care sa va frecati sau pentru ca poarta chiloti din 2 cm de material. Le iubiti pentru ca nu le intelegeti, nu intelegti de ce trebuie sa se chinuie 3 ore sa se machieze. Nu intelegeti de ce le plac atat de mult cumparaturile, si le ia atat de mult timp sa se hotarasca in privinta unei bluze, cand voi, daca ati intrat in magazin cu intentia de a va schimba intreaga garderoba, intr-o ora cel mult ati terminat. Le iubiti pentru ca nu intelegeti de ce sunt asa, pentru ca va atrage misterul lor. Poate va atrage si faptul ca poarta fuste scurte, bluze decoltate si folosesc un gloss excitant, sau se mai apleaca dupa vreo hartie, oferindu-va o priveliste la dantela de pe dedesubt. E ciudat, poate nu le iubiti de asta, si poate ma insel, poate le iubiti pentru ca va pot face copii, poate le iubiti ca stiu sa gateasca, sau pentru ca se penseaza, poate va place ca au picioare frumoase, sau stiu diferenta dintre o pereche de ochelari care costa 100 de euro si una care costa 10 lei. Pentru ca poarta genti sofisticate, alese dupa criterii bine stabilite, si neintelese de voi.
As putea scrie sute de motive pentru care barbatii iubesc femeile, bineinteles din perspectiva mea, dar nu pot stii daca macar un motiv este adevarat, si suntem iubite pentru asta.
Sau poate, toate aceste sute, mii de motive, sunt nimic, si singurul raspuns este ca iubiti femeile pentru simplul fapt ca sunt FEMEI, si nu sunt barbati.

2 comentarii:

Cecilia. spunea...

barbatii iubesc femeile pentru ca asa trebuie. da, pentru ca sunt femei. dar asta e parerea mea tot din prispa unei femei... in devenire :D


take care. >:D<

Dudu♥ spunea...

Succes in procesul de "devenire", si eu momentan cam tot cu asta ma ocup..pot spune ca mai am veo 10 15 ani:)). dar fie. mai bine mai devreme decat mai tarziu.
Spor^^